Green Urban Challenge

In het voorjaar van 2018 organiseerde Wageningen University & Research een internationale student challenge met als opdracht ‘breng voedselproductie terug in de stedelijke omgeving’. De uitdaging was gekoppeld aan de herontwikkeling van de Amsterdamse Bajes-buurt, concreet één van de torens van de Bijlmerbajes. 

Meer dan twintig teams van over de hele wereld schreven zich in en veertien daarvan  haalden de ‘grand finale’. Een onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen. Uiteindelijk won het internationaal samengestelde team van Wageningen Universiteit.

GAW mocht het boek maken met een korte impressie van alle inzendingen, aangevuld met interviews met experts. Dat boek moest er al liggen bij de prijsuitreiking in augustus; er was vier weken tijd voor vormgeven en drukken.

 

 
 

 

Self evaluation report 2012-2017 NIOO-KNAW

Ook het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) wordt, net als Wageningen University & Reseach op gezette tijden geëvalueerd en maakt daartoe een ‘zelfevaluatierapport’. NIOO schakelde GAW ontwerp+communicatie in voor de vormgeving van dit boekwerk. Uiteraard is de kwalificatie ‘excellent’ die het NIOO van de evaluatiecommissie kreeg geheel toe te schrijven aan (het werk van) het wetenschappelijk topinstituut, maar toch… het rapport ziet er – al zeggen we het zelf – ook excellent uit! Kijk zelf maar: www.knaw.nl/shared/resources/instituten/bestanden/zelfevaluatie_nioo_2012.pdf

 
 

 


 

 

De Stad is een Jas

“Nederland telt meer dan vijftig stadsdichters. Schrijver-dichter Martijn Adelmund was van 2015 tot 2018 stadsdichter van Wageningen. Van hem geen stemmige gedichtenbundel als afscheid. Nee, Adelmund tovert een bont palet aan gebeurtenissen waar hij als stadsdichter bij betrokken was, gelardeerd met verbindende teksten, fraaie foto's, kunstzinnige typografie en natuurlijk zijn gedichten.” (Biblion) Een met plezier gemaakte terugblik, die tegelijkertijd een handleiding voor aankomende stadsdichters is.

22 x 28 cm, 132 p. zwartwit/kleur en kleur, paperback.

Verkrijgbaar in de boekhandel en door storting van € 13,00 + € 3,50 (verzendkosten) incl. btw op NL38 RABO 0397 0632 45 t.n.v. GAW ontwerp+communicatie

o.v.v. titel en uw postadres.

 

 

 

 

 

 

Parels van de Edese Landschappen

Veelzijdig landschappelijk portret van de gemeente Ede. Veenontginning, het kampenlandschap, engenlandschap (opgehoogde akkers rond dorpen op zandgronden), bos (Veluwe!) en heide, Ede kan bogen op zeer aantrekkelijk en afwisselend cultuurlandschap. Er werden zestig mooie plekken geselecteerd (beken, wallen, velden, bulten, bossen, molens, monumenten, buitens etc.), die worden beschreven in woord en prachtig beeld. Tussendoor korte interviews van boeren, natuurbeheerders en anderen die kennis van en liefde voor het landschap hebben. Bij iedere plek de dichtstbijzijnde fietsknooppunten zodat men een eigen ideale fietstocht kan samenstellen. Achter in het boek kaarten van de elf klompenpaden (wandelingen van ca. 12 km) die Ede rijk is. De vele mooie foto's zullen fietsers en wandelaars direct stimuleren op pad te gaan. (Biblion)

Wim Huijser schreef de tekst, Martin Idema (†) en Hans Dijkstra (GAW) maakten de foto’s en de ontwerpers van GAW maakten van tekst en beeld een mooi en gewild boek. 

22 x 22 cm, 148. p fullcolor, hardcover 

Verkrijgbaar in de boekhandel en door storting van € 16,50 + € 3,50 (verzendkosten) incl. btw op NL38 RABO 0397 0632 45 t.n.v. GAW ontwerp+communicatie o.v.v. titel en uw postadres.

 

 

Stadsgedicht

In het kader van Open Monumentendag 2018 én 100 years Wageningen University maakte stadsdichter Ivanka de Ruijter een stadsgedicht geïnspireerd door het Schip van Blaauw waar o.a. GAW ontwerp+communicatie gevestigd is. Wij zetten het prachtige gedicht op een eenvoudige zwarte banner die nu in de hal hangt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kantoorruimte te huur

Per 1 juni 2018

Alle kantoorruimtes in Schip van Blaauw weer verhuurd

In het Schip van Blaauw zijn alle kantoorruimtes weer verhuurd. Mocht je belangstelling hebben om in de toekomst wat bij ons te huren, laat het ons dan weten.

Ons rijksmonument heeft als extra’s een collegezaal voor vergaderingen en bijeenkomsten, een sfeervol terras

en een prachtig landgoedpark. Meer informatie: Hans Dijkstra (06 26700099)

  


 

 


wit'A taste of FoodValley, the region' voor Provincie Gelderland 

Begin dit jaar ging een vier minuten durende filmproductie in première die Hans Dijkstra van GAW ontwerp+communicatie maakte in opdracht van de provincie Gelderland.

In een aanbevelingsbrief zeggen de ambtelijke opdrachtgevers Pieter Rijzebol en Riose-Marie Eisen dat ze trots zijn op het resultaat waarmee ze "iets kunnen laten zien van wat regio FoodValley te bieden heeft; onze innovatiekracht en punten die we nog willen ontwikkelen en verbeteren. Hopelijk inspireert dit anderen om ook mee te bouwen aan het innovatieklimaat en een omgeving waar het goed werken en fijn leven is".